Over CodeCombat

Als je wil leren programmeren, zul je een hoop code moeten schrijven. Bij CodeCombat zien we het als onze taak om ervoor te zorgen dat jij dit doet met een lach op je gezicht.

Programmeren is iets magisch. Het stelt je in staat dingen te bouwen puur vanuit jouw gedachten. CodeCombat geeft je het gevoel dat je magische krachten in de puntjes van je vingers hebt, door het typen van code.

In CodeCombat leer je programmeren door het spelen van een spel, ook wel gamification genoemd. Het blijkt dat dit ervoor zorgt dat je sneller leert. VEEL sneller. Het is alsof je een gesprek hebt, in plaats van een handleiding leest. Wij willen dit gesprek beschikbaar maken voor iedere school en iedere leerling, want iedereen moet de kans krijgen om de magie van programmeren te ervaren.

Al meer dan 5 miljoen mensen, uit meer dan 200 verschillende landen, zijn gestart met een reis door de wondere wereld van CodeCombat. In totaal schreven zij meer dan 1 miljard regels code.

CodeCombat is beschikbaar in 6 verschillende talen: Clojure, JavaScript, Python, CoffeeScript en Lua. Binnenkort volgt Java.

CodeCombat Nederland

CodeCombat Nederland is de officiële Nederlandse vertegenwoordiging van CodeCombat. We organiseren evenementen, verzorgen training en bieden Nederlandse ondersteuning en Nederlandse betaalmogelijkheden.