CodeCombat Docententraining
Wilt u als docent programmeren leren aan uw scholieren, maar weet u niet hoe?

Programmeren is onmisbaar

Programmeren is een onmisbare vaardigheid in de 21e eeuw. Hier wordt nog te weinig mee gedaan.

Door kinderen te leren programmeren, pakken we dit probleem aan. Daarbij maken we gebruik van het bekroonde spel CodeCombat .

Programmeren

Met behulp van CodeCombat leren kinderen echt programmeren. Dat wil zeggen: echte programmeertalen, echte structuren ('syntax').
We gebruiken de populaire taal JavaScript, ook wel 'de taal van het web' genoemd. Technieken die voorbijkomen omvatten if/else-statements en variabelen.

Gamen

CodeCombat maakt gebruik van gamification, waarbij kinderen spelenderwijs belangrijke vaardigheden worden aangeleerd. Het blijkt dat gamen kinderen in staat stelt om sneller te leren. VEEL sneller. Het is alsof je een gesprek voert, in plaats van een handleiding leest.

Denkvermogen

Programmeren vergroot je creatief en probleemoplossend denkvermogen, waardoor programmeren ook bijdraagt aan schoolvakken zoals wiskunde.
Ervaring leert dat kinderen die programmeren, al in groep 5 met variabelen als 'x' kunnen werken. Dit is veel eerder dan dat leeftijdsgenoten dit kunnen.

Voorsprong

Door te programmeren, leren kinderen ICT-vaardigheden die in de toekomst noodzakelijk zullen zijn en krijg hiermee een voorsprong op leeftijdsgenoten.
Hiermee wordt de kans op een goede baan sterk vergroot. Het is inmiddels geen geheim meer dat er in Europa in 2020 een tekort zal zijn van 900.000 ICT'ers.

Aanmelden

Meld u aan voor de CodeCombat docententraining

Neem contact met ons op

Wilt u meer informatie?
Neem vrijblijvend contact met ons op!CodeCombat Docententraining

Postadres
Middelstegracht 2g
2312 TW Leiden
Nederland
Bezoekadres
Bargelaan 26, 3e verdieping
2333 CT Leiden
Nederland
Telefoonnummer
+31 6 24 84 09 46
(bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur)
E-mailadres
KvK-nummer
65267206
BTW-identificatienummer
NL856044283B01